Hur det startade

Bakgrund

Frelugasockan - signerad Jerker Lysell

Det hela började en kall och ruggig novembermorgon i Freluga utanför Bollnäs i Hälsingland. Året var 2015 och orienteraren Jerker Lysell springer även denna dag ett pass i pappa Folkes myr. Som vanligt springer han och svär över att det är kallt om fötterna och att ingen kan göra ett par våtsockor som sitter bra på fötterna. Där och då såddes ett frö om att han en dag skulle ta fram den optimala våtsockan.

Tiden gick och Jerker hann bland annat med att ta två VM guld. Trots hans framgångar höll han sig aldrig riktigt fri från skador och han var snart tillbaka i myren igen. Efter ytterligare en ruggig dag med kalla och blöta fötter bestämde han sig för att slå slag i saken och ta fram den perfekta våtsockan. Han satt hemma i köket och klippte och sydde i gamla sockor han hittade. Efter många timmar kom han fram till en design som han gillade.

Åren gick och i och med att det gick bättre för Jerker med skadorna glömde han bort våtsockorna. Men i början av 2020 var han tillbaka i pappa Folkes myr och slogs av hur kallt och j*vligt det var och han bestämde sig för att plocka upp arbetet med sockarna han hade börjat några år tidigare. Han filade ytterligare på designen och la ner mängder av timmar på att ta reda på vilket neopren som är bäst och hur man syr sockorna på bästa sätt. Han beställde flera olika testsockor från olika fabriker och fick slutligen fram en riktig premiumsocka. Den har en design som sitter som en smäck på foten samt det bästa neoprenet på marknaden med microfleece på insidan.

Nu kan även du träna som Jerker i myren och slippa bli kall om fötterna. Men dom fungerar självklart lika bra en regnig dag i skogen, ett långpass med snöpuls på vintern eller den där ruggiga kvällen på elljusspåret när du bara inte vill frysa om fötterna.

Efter detta har det också börjat spånats på fler produkter, håll utkik här och på sociala medier för senaste nytt!

Vem är Jerker Lysell?

Världsmästare i orientering

Jerker Lysell, född 1989 i Bollnäs, är en svensk orienterare som tog guld på sprintdistansen vid VM 2016. Lysell tog även silver på sprintdistansen vid EM 2014, brons på sprintdistansen vid VM 2015 och brons på sprintdistansen vid EM 2012. 2011 och 2012 blev han svensk mästare på sprintdistansen. Han tävlar för Bollnäsklubben Rehns BK.